Våre lærarar

 

Kvar gruppe har ein lærar gjennom alle tre samlingene. I år kjem vi til å bruke tida til innøving av repertoar til avslutningsframsyningo vår. FolkRekrutt har lærarar frå øverste hylle.

 

Vokal

Kirsti Bakken Kristiansen

Kirsti Bakken Kristiansen er frå Gjøvik, ho har utdanning som kvedar og pedagog frå Norges musikkhøgskole og har mastergrad i logopedi frå Universitetet i Oslo. Kirsti har ein variert musikalsk bakgrunn. Ho har studert populærmusikk, musikalteater og låtskriving, men det er vokalmusikken frå heimtraktene som ligg Kirsti sitt hjarte  nermast. Kristi skal dere lærar under samlinga på Otta i februar.

Tone Jorunn Tveito

 Tone Jorunn er frå Telemark, men busett i Vågå. Ho har gått på Ole Bull Akademiet og driv Huldra & Eg AS. Tone Jorunn er ei allsidig dame med mange jern i ilden, og ho har undervist i folkesang i mange år. Tone Jorunn skal vere vokallærar i Lom i november.

Camilla Granlien

Camilla Granlien er frilans musikar, og bur på Lillehammer. Ho har brukt mykje tid på vokalmusikken frå Gudbrandsdalen, og er i dag ein av dei som kjenner best til tradisjonen der. Camilla har ein fot innan fleire sjangrar. Ho arbeider med mange ulike musikarar, og har også undervist i mange år. Camilla skal ha sanggruppa på Rudi Gard i april.

Dans

Jon Bugge Mariussen

Jon Bugge Mariussen har vunne mange nasjonale konkurranser i hallingdans junior. Han jobbar som frilans danser og musikar i både inn- og utland. Jon har blant annet delteke på åpningsseremonien for ungdoms-OL i 2016, samt opptrednar i NRK og TV2.

Toradar

Inge Gjevre

Ein merittert toradarspelar frå Vågå busett på Lillehammer. Han har gjeve ut to album med eigne komposisjonar, og har sitt særeigne uttrykk som har gjeve mykje gode plasseringar både på Landsfestivalen og Landskappleiken.

Trekkspel

Mads Erik Odde

Spelar mest trekkspel, men har det siste året også hevda som toradarspelar. Han skal også undervise i masterclass. Mads Erik jobbar som musikkpedagog og tok i 2017 mastergrad i utøvande folkemusikk ved Norges Musikkhøgskole.

Fele

Synne Grothe

Ho har i mange år leia Sel og Otta Spelemannslag og hatt felerekrutteringa i laget. Synne er aktiv i felegruppa Tufskrøkjun som vann Landskappleiken seinast i sommar, 2019. Synne er frå Sel og jobbar som lærar.

Rasmus Kjorstad

Han har fleire topplasseringer bak seg, og er aktiv med både broren Hans i Kjorstad Brother og med gruppa Morgonrode. Rasmus studerer ved Norges Musikkhøgskole. Rasmus kjem frå Harpefoss i Sør-Fron.

     Sigrid Stubsveen

Sigrid Stubsveen er frå Engerdal med fele som   hovudinstrument, og fullført ein master i utøvende med teoretisk fordjupning ved Norges musikkhøgskole (NMH) våren 2019. Sigrid arbeider for tida med innspeling av sitt debutalbum, et soloprosjekt der ho skal spele inn musikk frå Engerdal. I tillegg til master, har Sigrid også eit år på musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og ein bachelor frå NMH. I 2019 mottok ho Dalakopaprisen og Engerdal kommune sin kulturpris.

Ingeborg Ulberg Sommer

Ingeborg Ulberg Sommer spelar fele og kjem frå Røros. Våren 2019 avslutta ho mastergraden sin i folkemusikk ved Norges Musikkhøgskole, der ho har fokusert på ulike spelestilar frå heimtraktene sine. Ho er aktiv i fleire ulike grupper og deltek jamleg på kappleikar og festivalar.

Masterclass

Dette er eit tilbod for dei som er erfarne på instrumentet sitt, og som ønskjer å bli betre i samspel med andre instrument, er nysgjerrig på ulike tradisjonar og ønskjer å lære meir om arrangering. Deltakarane får møte erfarne lærarar innan samspel, og det blir fordelt totalt fem plassar på ulike instrumentgrupper.

Andreas Bjørkås 

Bjørkås har studert både folkemusikk og klassisk på Norges Musikkhøgskole. Han har delteke på kappleikar i ei årrekke, og vunne klassa si fleire gonger. I 2013 vann han kongepokalen i fele klasse A på Landskappleiken på Røros. Som solist har han delteke i en rekkje samanhengar: på konsertar, dansespelinger, som solist med orkester og i radioprogram.

Har du spørsmål angåande lærarane våre?

Ikkje ver redd for å ta kontakt med oss for å få meir informasjon.